Hilda

Plusgrader rules!

Publicerad 2009-12-01 20:47:29 i Allmänt

Vill tacka för att gnället från allmänheten om vädret nästan har försvunnit.
Har aldrig hört så lite gnäll som denna höst/vinter.
Men detta inlägg är till er som mår lite psykiskt dåligt av detta eviga mörker.

En lista över positiva saker som tål att tänkas på när snön uteblir och termometern inte längre vet att den har ett minustecken den kan använda.

*Ingen halka på vägarna. Alltså förhoppningsvis färre bilolyckor. (Gäller inte dom tio puckade bilförarna som krockade efter riks 80 under två dagar för att dom höll för dålig avstånd. Eller sju puckon blir det bara eftersom det var tre seriekrockar och dom tre bilarna som var först i krockarna kunde nog inte göra så mycket, dom blev ju påkörda bakifrån.)

*Du kan lugnt råka göra en rivstart när du ska iväg med bilen efter ett rödljus utan att riskera att få sladd och krocka med en lykstolpe. (Denna punkt är mest till mej som än en gång lär mej växla.)

*Inga tanter ramlar och bryter lårbenshalsen. Eller kanske några...

*Du behöver inte sopa av sopkärlet innan du slänger soporna, vilket gör att du inte behöver få snö innanför ärmen för att du inte orkade leta reda på vantarna innan du gick ut med soporna. Och inte bända upp locket för att det har frysit fast heller.

*Ingen uppfart att skotta, så ingen risk för ryggskott. Och du behöver inte heller spendera en timme med att leta efter skyffeln, som du inte minns vart du gjorde av i våras.

*Du behöver inte släpa på några extraskor när du ska till jobbet på grund av att skorna du har på dej utomhus är alldeles för varma för att ha på dej inomhus. Nu är detta kanske inget större problem eftersom 98 % av befolkningen tar bilen till jobbet och bara går några få steg, men till er andra 2% dit jag ibland fortfarande hör.

*Värmen i huset/lägenheten behöver inte höjas vilket är bra för både ekonomin och miljön.

* Du ser inga läskiga spår utanför huset på morgonen. Spår som tyder på att någon har tittat på dej när du sov.

Ja, denna lista skulle kunna bli väldigt lång, men nu måste jag förbereda mej för Desperate housewives.
Ett program jag kanske skulle missa om det var snö ute för då kanske jag skulle vara och åka pulka och bli förkyld istället. Håller tummarna på att vi slipper se snö och minustecken framöver!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hilda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela